Om Capella Chinchilla

Capella Chinchilla er et oppdrett av kjæledyrchinchillaer som holder til i Nannestad, ca. 40 min fra Oslo.
Oppdrettet er registrert i NFFSCN siden 2003.

I avlsarbeidet legges det vekt på gode linjer, kroppsform, størrelse, farge, pelskvalitet, pene hoder, og naturligvis helse og gemytt. Her avles det ikke på dyr uten stamtavler.
De fleste av avlsdyrene er premierte, og mange av dyrene jeg har avlet frem har utmerket seg på utstillinger. De har tatt championater og titler som Beste Hann, Beste Hunn, Beste Ungdyr og Beste Champion. Absolutt noe å være stolt av.

Capella Chinchilla drives av meg, Kjersti Holmang. I 1996 fikk jeg min første chinchilla, men jeg begynte ikke med målrettet avl før i 2003. Det var da jeg fikk øynene opp for hvor spennende det er med avl og genetikk. Interessen min for genetikk er nok grunnen til at de recessive fargene violet og safir er favorittene mine, og at jeg har begynt å kombinere disse for å få frem blue diamond.
I tillegg til de to recessive fargene satser jeg på hvitt, TOV og standard grå. Tidligere hadde jeg også beige og ebony, men disse fargene har jeg nå gått bort fra.

Mange av avlsdyrene mine har jeg importert fra USA og Danmark, og flokken ligger i dag på ca. 30 dyr. Capella-chinchillaer har blitt solgt til steder over hele Norge, og til Sverige, Danmark og Finland.
Det hender jeg har dyr til salgs. Normalpris på ungdyr er 1500 NOK. På sjeldne farger og premierte utstillingsdyr kan prisen ligge høyere, men tidligere avlsdyr eller dyr som ikke egner seg for utstilling selges ofte langt billigere.

Her på nettsidene finner du det meste av informasjon om dyrene som bor her nå, dyrene som har blitt født her, dyr som tidligere har bodd her, utstillingsresultater og avlsplaner.

Ta gjerne kontakt for en hyggelig chinchillaprat!

Copyright 2004 - 2022 © Capella Chinchilla
E-post: